Ana sayfa Seyahatler 2021 Yurt Dışı Seyahat Rotaları #3

2021 Yurt Dışı Seyahat Rotaları #3

yazan Melis Büyükerk

Bermuda

1612’den beri İngiliz kolonisi olan Bermuda Adası, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor! Adada, muhteşem plajlar ve merak uyandırıcı denizaltını gözlemlemek dışında mağaraları keşfetmek, botanik bahçeleri gezmek, kiliseleri ziyaret etmek, alışveriş yapmak, galeri ve müze gezmek gibi yapılacak o kadar çok aktivite var ki. Daha fazla ve detaylı öneri için Conde Nast Traveler’ın 27 Best Things to Do in Bermuda yazısına göz atabilirsiniz.

Bermuda’nın havaalanında 9 Aralık 2020’de yeni bir terminal açıldı. Okyanus manzaralı iki katlı bina, harika manzaralı terasları ile herkese açık. Ayrıca çevre dostu olarak dizayn edildi.

Adadaki bir başka yenilik de St. Regis Bermuda‘nın açılması. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan St. George’da yer alan bu otel, misafirlerine unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Shetland Adaları, İskoçya

İskoçya, zaten doğası, nehirleri, gölleri, dağları ile hayranlık uyandıran, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Shetland Adaları da İskoçya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesi. Bu adalar, yuvarlak kaleleri, Viking gelenekleri, özellikle deniz mahsülleri sevenler için muhteşem yemekleri ile biliniyor.

2021’de Shetland Adaları’nda yapılması planlanan bir aktivite de Whale and Dolphine Conservation altındaki Shorewatch projesi kapsamında orka gibi nesli tükenmekte olan hayvanların korunmasına ilişkin uygulamaların arttırılması ve insanların bu konuda daha çok bilinçlendirilmesi.

Amazon Ormanları, Güney Amerika

Amazon Yağmur Ormanlarının çevre bilincine sahip gezginlerin desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var! Sular altında kalmış ormanları, eşsiz bitki ve hayvan türleri, kıvrılan nehirleri ile Amazon, dünyanın akciğerleri olarak biliniyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük tropikal yağmur ormanı olmakla birlikte buradaki bilinen hayvan ve bitki türlerinin en az %10’una ev sahipliği yapıyor. Fakat ne yazık ki, ağaçların kesimi, altın madenciliği, yangınlar derken ormanlar tehlike altında.

Araştırmalara göre eko-turizm; yerliler için sürdürülebilir istihdam yaratmak ve ormanın flora ile faunasını korumak için en doğru strateji olarak öne çıkıyor. Bunun için birçok yeni yatırım yapılıyor ve oteller açılıyor. Bunlar arasında en ilginç olanlardan biri nehrin Peru kısmında bir tur ayarlayabileceğiniz Aqua Nera. Piranhalarla dolu bu nehirde dolaşırken başka bir yerde asla göremeyeceğiniz türde kuşlar ve bitki örtüsüyle karşılaşabilirsiniz.

Tazmanya, Avustralya

Koronavirüsün ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra sınırlarını kapatan Tazmanya, 2021’de uluslararası yolculara yeniden açılıyor. Tazmanya’ya gidecek olursanız yapılacak birçok farklı aktivite var. Bunlardan bazılarından bahsedecek olursak: Freycinet National Park‘ta yürüyüş turlarına katılabilir, sürdürülebilirliğiyle ön planda olan Freycinet Lodge‘da muhteşem manzaralar ve daha önce hiç görmediğiniz hayvan türleri ile karşılaşabilirsiniz.

Tazmanya yemek konusunda da çok iddialı! Hatta yerel ürünlerini dünya çapında derecelendirilmiş şaraplarla eşleştiren yaratıcı şefleriyle Sidney ve Melbourne’u gölgede bırakabilir gibi duruyor. Clover Hill ve ünlü şef Analiese Gregory’nin restoranı Tazmanya’nın en bilinen restoranlarından.

Ayrıca adada muhteşem deneyimler yaşayabileceğiniz birçok lüks otel bulunuyor. Vibe Hotel Hobart, The Tasman, River Cabin Derby ve The Keep bunlardan sadece birkaçı.

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın