Ana sayfa Seyahatler 2021 Yurt Dışı Seyahat Rotaları #2

2021 Yurt Dışı Seyahat Rotaları #2

yazan Melis Büyükerk

Hokianga, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda yerlileri olan Māorilere göre, kendilerinin Aotearoa olarak bildiği Yeni Zelanda’ya ilk ayak basan kişi Polinezyalı kaşif Kupe. Kupe’nin o zamanlar ıssız topraklar olan bu yeri keşfi aslında Māori tarihi, kültürü ile insan yerleşimi hikayesinin başlangıcı olmuş diyebiliriz. 1000 yıldan fazla bir süre sonra da 2020 Aralık ayında Kupe’nin kanosunun karaya çıktığına inanılan yerin yakınlarında, Hokianga’da Manea Footprints açıldı. Burası, Yeni Zelanda’nın interaktif kültür, tarih ve eğitim merkezi haline geldi.

Kuzey Adası çevresinde, Māori koruma alanlarına odaklanan, tapınak ziyaretleri içeren ve Rangitoto Adası gibi kutsal olduğuna inanılan yerleri keşfetmeye olanak sağlayan bir rota çok etkileyici olacaktır. Ayrıca, yerel kabilelerin bölgeye özgü hikayeleri ve Māori folkloru yıllar öncesinin geleneklerine tanık olabilirsiniz.

Healdsburg, Kaliforniya

Sonoma County’de yer alan Healdsburg, küçük tatlı bir kasaba havasında, leziz yemekler ve şarağ için harika bir seçenek. Burada kalmak için en güzel otellerden bir tanesi 250 hektarlık üzüm bağı ve meşe ağacı korusu içinde yer alan, yeni açılmış Montage Healdsburg. Otelde bungalovunuzun keyfini çıkarabilir, spaya gidebilir, bağları gezebilir, trüf avına çıkabilir ve daha bir sürü aktivite yapabilirsiniz.

Baharda gidecek olursanız harika bir terasa sahip The Matheson‘da yemek yemeyi unutmayın. Aperture Cellars‘ın harika şaraplarını tatmayı unutmayın! Şarap uzmanlarının sadece burada şarap tadımı için Healdsburg’a geldiğini de ayrıca belirtmek istiyorum.

Güney Afrika

Afrika kıtasının en çeşitli kültürel topluluğu olan Güney Afrika, bienaller, sergiler, festivaller, konserler, harika yemek ve şaraplar, safari imkanları ve eşsiz otelleriyle mutlaka görülmesi gereken bir yer. Görülecek ve keşfedilecek o kadar çok yeri var ki, düşününcesi bile beni heyecanlandırıyor!

Hali hazırda olan muhteşem otel ve kamplara ek olarak, yeni açılan iki yere dikkat çekmek istiyorum. Bunlardan birincisi: Kruger Shalati. Burası tarihi demiryolu hattının üzerinde yer alan akıllı bir kabin otel. İkincisi de Kruger National Park’ın içerisnde yer alan, güneş enerjisiyle çalışan, AndBeyond’un en yenisi, Ngala Treehouse.

Costa Rica

Sürdürülebilir turizm deyince akla ilk gelen yerlerden biri ormanları, yanardağları ve plajlarıyla Costa Rica! Uzun zamandır karbon ayak izi ve ekolojik girişimlere bağlılığıyla Costa Rica’nın en büyük önceliği: yeşil bir gelecek.

Pasifik Okyanusu ile Karayip Denizi arasında yer alan bu ülke, dünyanın biyo-çeşililiğinin %6’sını oluşturuyor. Bu oran, Amerika ve Avrupa’nın toplamından daha büyük diyebiliriz. Ayrıca Costa Rica, elektriğinin neredeyse %99’unu yenilebilir kaynaklar ile üretiyor. 2050’ye kadar sıfır karbon emisyonu üretimine ulaşmayı hedefliyor.

Costa Rica’da yapabileceğiniz o kadar fazla aktivite, keşfedeceğiniz o kadar çok yer ve tanışacağınız o kadar çok hayvan var ki!

Osa Yarımadası’nın ormanlarında kırmızı gözlü ağaç kurbağaları, armadillolar ve kinkajuları görebilirsiniz. Dilerseniz, ülkenin yerli halklarından biri olan Maleku’ya ev sahipliği yapan Guatuso Indineous Reserve’ü ziyaret edebilirsiniz. Maleku kabilesi ile yapacağınız gezilerde, turlar, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yaparken, şifalı bitkiler ve yerli yaban hayatı ile ilgili bilgiler edinebilirsiniz.

Yakın zamanda açılan ve Arenal Volkanik Parkı’nda yer alan Nayara Yended Camp, tembel hayvan sığınağı olarak da biliniyor. Ekolojik kamplar Pacuare Lodge ve Lapa Rios da jaguar koruma ve Future Lab istasyonu olarak görev yapıyor. Buralarda araştırmacılar, ziyaretçilerle ormanlar ile ilgili bilgiler de paylaşıyor.

İngiltere Sahil Kasabaları

Fosillerle dolu, kayalıklı plajları ve kartpostal gibi liman kasabaları, uzun zamandır kaşif, sanatçı ve yazarları İngiltere kıyılarına çekmiştir. 2021 yılında sahildeki tüm bölümleri birleştirip, dünyanın en uzun ve kesintisiz kıyı yolunun oluşturulması bekleniyor. Bununla birlikte kıyı şeridindeki kasabaları dolaşmak çok daha kolay hale gelecek.

Özellikle harika manzaralara tanıklık edebileceğiniz güney batı yolu üzerinde birçok yeni otel açıldı. Bunlardan bir tanesi 16. yüzyıldan kalma bir evde 30 odalı bir otel olan The Pig Hotel. Dorset yakınlarındaki Clifftops da keşif yapmayı sevenler için güzel bir alternatif olacaktır. Buradaki beş orman evi, Dünya Mirası Listesi’ndeki Jurassic Coast manzaralı. Norfolk Bölgesi’nde yer alan eski bir cam üfleme fabrikası olan The Harper, 32 odalı bir otel olarak yeniden açılıyor.

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın