Ana sayfa Kültür - Sanat Beethoven ve 48. İstanbul Müzik Festivali

Beethoven ve 48. İstanbul Müzik Festivali

yazan Derin Tekin

Ludwig van Beethoven bu sene 250 yaşında! Bunu kutlamak için, 2020 yılı tüm dünyada Beethoven yılı ilan edildi ve tüm dünyanın festivallerinde sıklıkla karşımıza çıkacak gibi. Türkiye’den ilk rastlantımız da İstanbul Müzik Festivali’nde oldu.

4 Şubat Salı günü, İstanbul Müzik Festivali 48’inci yılının programını açıkladı. Klasik müzik hayranlarının heyecanla beklediği festival, 2-25 Haziran 2020 tarihleri arasında,“Beethoven’ın Aydınlık Dünyası” temasıyla bestecinin ikonik eserlerine ve ilham olduğu yeni projelere yer verecek.

Klasik müzik denince akla ilk gelen isimlerden biri olan bestecinin bir doğa ve özgürlük tutkunu olduğunu biliyor muydunuz? Yani sadece müzik dünyasında bir duayen değil, aynı zamanda bir vizyoner olarak bahsedebiliriz kendisinden, hele ki içinde yaşadığımız dünyayı ve doğayla olan ilişkimizi düşününce. Beethoven aydınlanma felsefesinden, eşitlik, kardeşlik ve doğa sevgisi gibi değerlere inanmış ve bu değerlerle kendini beslemiş bir sanatçı. Festival de yine bu değerleri merkezine alarak hümanist ve özgürlükçü bir yaklaşımla yola çıkıyor. Dünyaca ünlü orkestralar, yeni üretimler, Büyükada’da müzikle harmanlanan yolculuklar, güçlü kadın sanatçılar, ücretsiz etkinlikler gibi çok-çeşitli etkinliklere programında yer verecek İstanbul Müzik Festivali, yetişkinlerden bebeklere, mültecilerden engellilere herkese kapılarını açıyor.

Beethoven deyince, siz de bizim kadar heyecanlanıyor musunuz? İşte bizim sabırsızlıkla beklediğimiz konserler:

Müzik Rotası, Büyükada

Anadolu Kulübü, Hesed Le Avraam Sinagogu ve San Pacifico Latin Katolik Kilisesi’nin büyüleyici atmosferlerini ziyaret edeceğimiz, adeta bir cenneti andıran Büyükada’da bir yolculuk…

Staatskapelle Dresden & Emanuel Ax

Dünya Müzik Mirasını Koruma Ödülü almış ilk ve tek orkestra olan Staatskapelle Dresden ile yedi Grammy ödüllü Emanuel Ax aynı sahnede, Bethooven’ın son piyano konçertosu “5. Piyano Konçertosu” ile baş başa…

Philharmonix “Viyana/Berlin Müzik Kulübü”

Klasik, caz, klezmer, Latin ve pop müziğin iç içe geçtiği eğlenceli, şaşırtıcı ve sürprizlerle dolu bir müzik dünyası!

Evelyn Glennie

BBC Proms’un tarihinde ilk kez bir vurmalı çalgılar konçertosu seslendiren, 100’ün üzerinde uluslararası ödül ve iki Grammy sahibi sanatçı.

Kariyerim ve hayatım, en derin anlamıyla dinlemek üzerine kurulu. İşitme duyumu yitirince başka türlü dinlemeyi öğrendim; sesin daha önce varlığını bile fark etmediğim özelliklerini keşfettim. İşitme duyumu yitirmem beni daha iyi bir dinleyici yaptı.”

Evelyn Glennie

Beethoven & David Bowie “Rebel Rebel”

Beethoven ve Bowie – farklı zamanların ama aynı duygunun vizyonerleri – müziğin ilhamını ve gücünü kullanarak kendilerini geliştiren en iyi örneklerden. 5. Senfoni ile Bowie şarkılarının yeniden tasarlanmış versiyonları dinleyiciyle buluşacak.

Konzerthausorchester Berlin & Víkingur Ólafsson

Yeni konser formatları, sıra dışı projeler, İzlanda’nın sesi, netliği ve inceliği…

Tüm programa göz atmak ve şimdiden festival seçkisi hazırlamak isterseniz programa buradan ulaşabilirsiniz.  

Festival biletlerine ise 15 Şubat’tan itibaren buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın