Ana sayfa Kültür - Sanat İstanbul: Şubat Ayı Sergi Takvimi

İstanbul: Şubat Ayı Sergi Takvimi

yazan Melis Büyükerk

Birçok sergiye ev sahipliği yapan İstanbul, Şubat ayında da sanatseverleri çeşitli galerilerde farklı farklı sergilerle buluşturmaya devam ediyor. Bu ay görebileceğiniz sergilerden önerilerimiz şu şekilde:

Beyazımtırak – Arter (13 Eylül – 19 Nisan)

Küratörlüğünü Emre Baykal’ın yaptığı Beyazımtırak sergisi, Ayşe Erkmen’in 1970’lerden günümüze gerçekleştirdiği sanatsal üretimler arasından retrospektif bir anlayışla seçilenler işlerden oluşuyor.

Instagram: @arteristanbul

Andy Warhol – UNIQ Expo (7 Kasım – 29 Mart)

Begüm Alkoçlar küratörlüğünde gerçekleşen bu sergide Pop Art’ın öncüsü Andy Warhol’un 60 orijinal eseri yer alıyor. Sergide Andy Warhol dışında yine bu akımın önemli isimlerinden Haring, Lichtenstein, Indiana ve Rosenquist gibi sanatçıların da eserleri bulunuyor. Sergi süresince çeşitli atölye çalışmaları, sanat sohbetlerine de yer veriliyor.

Instagram: @uniqexpo

Bir Yol Öyküsü: Fotoğrafın Ardında 180 Yıl – Pera Müzesi (5 Aralık – 1 Mart)

Küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı sergide fotoğraflarını görebileceğiniz sanatçılar: Coşkun Aral, Laleper Aytek, Ali Borovalı, Murat Germen, Sinan Koçaslan, Yusuf Sevinçli, Alp Sime, Lale Tara, Serkan Taycan ve Cem Turgay. Sergi, bu on fotoğrafçının aynı rota üzerindeki tarihi kentlerde çektikleri fotoğrafları izleyici karşısına çıkarıyor.

Instagram: @peramuzesi

Suyun Üç Rengi – Zilberman (14 Aralık – 21 Şubat)

Elmas Deniz işlerinde insan-doğa ilişkisine odaklanıyor. İstanbul Bienali’nde de akışını veya yatağını kaybetmiş akarsular üzerinden İstanbul’un sürdürülebilirliğini sorgulayan Deniz, bu sergisinde bir derenin üç farklı rengini fark edememek gibi öğrenilmiş eksikliklerimizin yok olmamıza sebep olacağı konusunu işliyor.

Instagram: @zilbermangallery

Portreler – İstanbul Modern (21 Aralık – 3 Mayıs)

Fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkök’ün hayatını geçirdiği Stockholm’deki arşivinden seçkiler sunan Portreler sergisinde 50ler ve 90lardan önemli isimlerin fotoğraflarını görebilirsiniz.

Instagram: @istanbulmodern

Bizden Sonra – Pg Art Gallery (7 Ocak – 15 Şubat)

Küratörlüğünü Yonca Karakaş’ın yaptığı Bizden Sonra sergisi; Ayşe Gül Süter, Ekin Saçlıoğlu, Elif Özdemir, Günnur Özsoy, Melis Buyruk, Nergiz Yeşil, Pelin Koç, Tuğba Çınar ve Yonca Karakaş olmak üzere 9 kadın sanatçının işlerinden oluşuyor. Sergi hakkında daha detaylı bilgi için “Bizden Sonra” Sergisi yazıma bakabilirsiniz.

Instagram: @pgartgallery

Kağıdın İzinde – Evin Sanat Galerisi (9 Ocak – 29 Şubat)

Adından da anlaşıldığı gibi sergi kağıt üzerine ve kağıt ile üretilen eserleri izleyiciye sunuyor. Sergide galerinin temsil ettiği sanatçıların yanı sıra, usta isimlerin eserlerini de görebilirsiniz.

Instagram: @evinsanatgalerisi

Belleğin Düzensiz Mirası – FA Art Space (10 Ocak – 10 Şubat)

Güneş Savaş ve Aylin Önel’in ortak projesi olan bu sergide dünyayı şekillendiren yaratıcı ve yıkıcı süreçler ile bu süreçler arasındaki geçişler işleniyor.

Instagram: @faartspace

Works – Hood Base (17 Ocak – 13 Şubat)

Alternatecyborg’un, yani Dilara Özden’in Works isimli sergisi, anime kültürü ve cyber-punk estetiğinden ilham alan ve teknolojik dejenerasyon ve yapay zekanın evrimi gibi konuları işliyor.

Instagram: @hoodbase

Biz Aslında – Mixer (18 Ocak – 22 Şubat)

Bu sergide bir sinema ve sanatın yakın ilişkisinden oluşan bir sinema/sanat deneyimi sunmak amaçlanmış. Serginin küratörü, yönetmen Can Kılıcıoğlu. Biz Aslında sergisi, on iki sanatçının senaryodaki sahnelerin akışına göre ürettikleri ve birbirlerini tamamlayan bir hikaye döngüsünü izleyiciye sinematografik bir bakış ile sunuluyor.

Instagram: @mixerarts

Nerede Duruyorsun – Sanatorium (24 Ocak – 1 Mart)

Ceren Akkoyunoğlu’nun ikinci kişisel sergisi “araf” konusunu işliyor. Girişinde Yunan mitolojisinde yeraltı krallığını koruyan üç başlı köpek Cerberus’u simgeleyen 3 köpeğin yer aldığı bu sergide karanlık ve kaybolma hissi hakim.

Instagram: @sanatorium_

Bauhaus Imaginista: Uzaklarda. İstanbul – SALT Beyoğlu (28 Ocak – 3 Nisan)

Bauhaus akımını konu eden sergi, Bauhaus’un kuruluşundan bir yüzyıl sonra, okulun öncüsü olduğu fikirleri güncel bir yorumlama ile izleyicilerine sunuyor. Dört bölümlü sergi haricinde yayın, panel ve sempozyumdan oluşan uluslararası araştırma projesi de yine SALT Beyoğlu’nda Moving Away ile izleyicilerle buluşuyor.

Instagram: @salt_online

Alem-i Mülk – Anna Laudel (30 Ocak – 8 Mart)

Heykel sanatçısı Bilal Hakan Karakaya heykel sanatında kullandığı farklı malzemelerle öne çıkıyor. Sergide Karakaya’nın reçine, endüstriyel ve doğal atık gibi malzemeleri kullanarak yarattığı heykelleri görebilirsiniz. Galerinin her katında Dante’nin İlahi Komedyası’ndan farklı bir hikaye anlatılıyor.

Instagram: @annalaudel.gallery

Akış/Flux – Sakıp Sabancı Müzesi (31 Ocak – 26 Nisan)

Akış/Flux sergisi, performans sanatının öncülerinden Marina Abramović’in Türkiye’deki ilk büyük ölçekli retrospektifini izleyicilere sunuyor. Sergi; Marina Abramović’in elli senelik kariyeri boyunca ürettiği ikonik performanslar, özel koleksiyonlar ve kurumlardan ödünç alınan eser ve dökümantasyonlardan, yani 3 bölümden oluşuyor. Son bölüm, ziyaretçilerin bizzat katılımıyla farklı tecrübeler yaşayacağı “Abramović Metodu”na ayrılmış.

Instagram: @sakipsabancimuzesi

İstanbul Yılları – Meşher (7 Şubat – 10 Mayıs)

Ukraynalı sanatçı Alexis Gritchenko, 1919-1921 yılları arasında İstanbul’da yaşamış. İstanbul Yılları sergisi de bu sürede yarattığı işleri, ilk defa sanatçının İstanbul’a gelmesinden yüz yıl sonra konu alıyor. Sergide sanatçının suluboya, guaş, karakalem, yağlıboya işlerini görebilirsiniz.

Instagram: @mesher_official

* Step İstanbul, bu yıl yine Çağdaş İstanbul ve Tomtom Designhood işbirliğiyle 15-20 Nisan 2020 tarihleri arasında Tomtom Kırmızı’da gerçekleşecek. Şimdiden takviminize yazın! @tomtomkirmizi

* Fotoğraflar galerilerin Instagram sayfalarından ve websitelerinden alınmıştır.

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın