Ana sayfa Seyahatler 2021 Yurt Dışı Seyahat Rotaları #1

2021 Yurt Dışı Seyahat Rotaları #1

yazan Melis Büyükerk

Her ne kadar 2020 yılı seyahatlerimizi iptal etmemiz gereken ve belirsizliklerle dolu bir yıl olsa da 2021’den umutluyuz! Bu durumdan 2021 Seyahat Trendleri adlı yazımda bahsetmiştim. Biraz hayal kurmak biraz da yurt dışındaki alternatif rotaları keşfetmek için 2021’de görülmesi gereken yerlere ilişkin bir seri hazırlamak istedim.

Burada çok kısa ve her bir yerin sadece 2021’e özel noktalarından bahsetsem de adı geçen yerleri görmek için o kadar çok sebep var ki! Tabii bunu sadece 2021 için düşünmeye gerek yok, bahsettiğim lokasyonlar belirsizlikler ortadan kalktıktan sonra ister birkaç ay ister yıllar sonra gitseniz de çok keyif alacağınız ve bence bir noktada mutlaka görmeniz (görmemiz) gereken yerler.

Chiapas, Meksika

Tam Guatemala sınırında yer alan Chiapas, harika dağ manzaraları, çok sayıda Maya arkeolojik alanı ile (örneğin Palenque’deki antik kalıntılar milattan önce 266 yılına dayanıyor) çok etkileyici bir yer! San Cristobal de la Casas ve Palenque gibi şehirlerde antik diller duyabilir, chipilin ve tamales gibi terli malzemelerle yapılan yüzyıllar öncesinin yerel yöresel yemekleri tadabilirsiniz. Ayrıca, Mayalar tarafından yeraltı dünyasıyla bağlantı kurmak için yapılan ve Tzotzil halkı tarafından korunan Pox içme seremonilerine katılabilirsiniz. Meksikalıların Pox gibi birçok içkisi var, merak ederseniz detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Chiapas’ta yapılabilecek diğer aktiviteler:

Chiapas’ta kalmak isterseniz en iyi seçenekler Hotel Bo veya Airbnb’den kiralayabileceğiniz Magica Casa en Las Nubes gibi villalar olacaktır.

Kyoto, Japonya

Japon hükümeti, geçtiğimiz yılda Tokyo’da gerçekleşecek 2020 Olimpiyatları için 40 milyon ziyaretçi bekliyordu. Olimpiyatların ertelenmesiyle ortada yepyeni kurulmuş birçok otel ve restoran kalmış oldu. Bu yüzden de böyle bir yatırımın ardından 2021 yılında Japonya’yı ziyaret etmek, olimpiyat biletleriniz olsun olmasın çok mantıklı bir tercih olacak gibi duruyor.

Kyoto’da görülecek yerler saymakla bitmez ama birkaç otel seçeneği vermek gerekirse:

Japonya ile ilgili daha fazlası için Japonya Aşkına! ve burayı online gezmek için Japonya’yı Geziyoruz! yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Nova Scotia, Kanada

2020’den itibaren Fundy kayalıkları UNESCO Global Jeoloji Parkı olarak belirlenmiş. Yani artık bu etkileyici yer ziyarete açık! Parkın içindeki birçok alan doğal ve kültürel önemi vurgularken birkaç yüz yıllık tarihi zevkli bir yolculuğa dönüştürüyor. Yolculuğunuza Kuzey Amerika’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mi’kmawey Debert ile başlayıp, Squally Point‘e doğru ilerleyerek 3 günlük çok keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Konaklama için modern bir otel tercih ederseniz Queen’s Marque, daha lüks bir seçenek arıyorsanız Muir Hotel‘e göz atmanızı tavsiye ederim.

Oslo, Norveç

2021 yılında Oslo ile ilgili gelişmeler çoğunlukla sanatla ilgili! Oslo’yu ziyaret ederseniz, ister dünyanın en büyük tek sanatçı müzesi olan baharda açılan Munch Müzesi‘ni gezebilir isterseniz de İskandinav dünyasının en büyük müzesi olan 600.000 metrekarelik National Museum‘u ziyaret edebilirsiniz. Müze gezmek dışında bir aktivite olarak da SNØ, kapalı alanda kış sporları yapmak isteyenler için harika bir seçenek olacaktır. Şehrin en son Michelin yıldızı alan restoranı Omakase by Vladimir Pak yerel malzemelerle nefis lezzetler ortaya koyuyor.

Çağdaş mimari günümüzün modası olsa da Oslo’da konaklama için en çok tercih edilen konaklama yeri, Norwegian Amerikan Line’ın 1919’daki merkezinde açılan Amerikalinjen.

Umbria, İtalya

Sanırım İtalya’nın her yeri, her sene gidilmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. 2020 yılında çok büyük bir vurgun yaşayan İtalya’nın 2021’de turizm anlamında toparlanması bekleniyor. Roma’daki Hoxton‘ın ve Rocco Forte zinciri otellerinden Palermo’daki Villa Igiea‘nın açılması bu beklentiyi destekliyor diyebiliriz.

Öte yandan, İtalya’nın popüleritesi ve kalabalığını göz önünde bulundurursak, daha sessiz ve bilinmeyen yerler arayışında da olabilirsiniz. Bu durumda Umbria’nın merkezini gezebilir, Assisi ve Perugia gibi büyüleyici kasabalarını keşfedebilirsiniz. Burada konaklamak isterseniz de adını 1000 yıllık kaleden alan Castello di Reschio‘da kalabilirsiniz. Otelde İspanyol atlarının olduğu ahırları gezebilir, trüf mantarı toplayabilir, yemyeşil doğanın karşısında içkinizi alıp keyif yapabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

Bir Cevap Yazın